HomeHälsaFörbättra sömnen med ett tyngdtäcke

Förbättra sömnen med ett tyngdtäcke

Bli lönsammare med Tyngdtäcke

Bli lönsammare med Tyngdtäcke

Nu undrar du säkert hur ett tyngdtäcke kan göra dig lönsammare! Du har säkert hört att sömnen är viktig 1000 gånger och den är verkligen viktig. I dagens samhälle så lever vi mycket hektiska liv med många bollar i luften och en god natts sömn är otroligt viktig för oss för att vi ska kunna hålla oss på vår spets och prestera så bra vi bara kan! Så med en god natts sömn kommer vi bli mer lönsamma i våra verksamheter och prestera på en helt ny nivå.

Så här fungerar ett vikttäcke

Man tillverkar tyngdtäcken med en fyllning i täcket som ger den dess tyngd och det är denna vikt som kramar om din kropp på en skönt sett och utlöser diverse må gott hormoner som gör att vi mår bra och sover bättre. Hormonerna som utlöses är oxytocin och serotonin, dessa i sin tur tillverkar melatonin som är vårt naturliga sömnhormon. Melatonin gör att vi sover djupt och lugnt. Läs djupare om forskningen här!

Olika varianter på tyngdtäcken

Den vanligaste sorten på viktäcke är bolltäcken och dessa fungerar genom att man fyllt upp täcket med bollar som kan vara gjorda av glas, plast eller granulat. Bolltäcken brukar oftast fungera bäst då dem är mycket följsamma runt kroppen och är svalare än kedjetäcken.

Kedjetäcken är den näst vanligaste sorten och dessa fungerar genom att man syr fast metall ringar eller kedjor inuti täcket. Det är dessa kedjor som ger täcket tyngden, generellt så har dessa typer av täcken används mycket inom vården med goda resultat.

Lista på kända varumärken

  • Zenkuru
  • Hemtex
  • Heavy Sleeper
  • Cura of sweden
  • Borganäs

Viktigt att tänka på innan du köper ett täcke

Tänk på att köpa ett tyngdtäcke som matchar din kroppsvikt på ett optimalt sett. Du gör detta genom att köpa ett tyngdtäcke som är ungefär 10% av din egna kropps vikt. Jag har sammanställt en tabell här nedan som visar vilket täcke du bör köpa beroende på hur mycket du väger.

Din viktTäckets vikt
50kg5kg
70kg7kg
90kg9kg
110kg11kg
120kg12kg
Vikttäcke tabell

TIPS: Sov bättre genom att äta bättre, ät mer grönsaker och börja med juicer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img