HomeEkonomiÖka chansen att få låna pengar

Öka chansen att få låna pengar

Är du i behov av att låna pengar? Genom att ta hand om din ekonomi så ökar chansen att du beviljas ett lån. Läs vidare och ta del av smarta tips. Kom ihåg att ett lån alltid ska betalas tillbaka – låna alltid ansvarsfullt!

Låna pengar med låg ränta

Låg ränta

Att låna pengar med låg ränta är alltid positivt eftersom räntan är kostnaden för att få ha ett lån. Det spelar ingen roll om du söker ett renoveringslån eller mobillån – räntan finns ändå där. Därför bör du börja med varför du vill låna pengar och vad de ska användas till. Utifrån det går det att börja jämföra vilken långivare som det är bäst att låna pengar av i just ditt fall.

Många väljer idag att använda en låneförmedlare, som till exempel Lendo, Sambla eller en annan aktör. Förfrågan om lån ställs då till många banker och långivare fast du endast gör en ansökan. Fördelen är att de enbart kommer att ta en kreditupplysning.

Vad är bra med att de bara tar en kreditupplysning? Många kreditupplysningar via UC på kort tid påverkar ditt kreditbetyg hos UC AB. UC AB hette tidigare Upplysningscentralen och används vanligen vid ansökan om större lån. Vid mindre lån använder många långivare andra aktörer. Skillnaden är att UC sparar varje förfrågan under 12 månader, vilket banken brukar titta på. Det kan därför hjälpa din ansökan att vara uppmärksam på vilket företag som används för att göra kreditupplysningar.

Gå igenom din ekonomi och låna pengar

Innan du lånar pengar är det bra att se över din egen ekonomi. Det är möjligt att ta en kreditupplysning på dig själv för att se vilka skulder och krediter som finns. Andra sätt att optimera ekonomin är:

  • Bra inkomst
    – En stadig inkomst är bra, exempelvis en fast anställning är något som värderas högt.
  • Samla små lån och krediter
    – Små lån och krediter är inte positivt. Betala av de små lån och krediter som är möjligt. Annars är ett alternativ att samla dessa till ett större lån.
  • Gå igenom krediter
    – Ibland kan det finnas gamla krediter som ligger aktiva i bakgrunden utan att du vet om det. En gammal avbetalning som inte avslutas helt innan du själv kontaktar kreditbolaget.

Om det ändå verkar svårt att bli beviljad att låna pengar finns möjligheten att ha en medsökande. Personen står med på lånet och kommer att bli betalningsansvarig om du inte betalar. Det innebär även att långivaren kommer att ta hänsyn till den medsökandes inkomst och ekonomi. En chans att öka möjligheten till att låna pengar helt enkelt.

Hitta rätt typ av lån

Att låna pengar kan kräva lite engagemang. Läs på om de olika typer av lån som erbjuds för att hitta rätt. Blancolån är väldigt vanligt om du inte lånar till något specifikt som ett hus eller en bil. Då finns det särskilda lån där huset agerar säkerhet vilket genererar en lägre ränta än lån utan säkerhet.

Ibland kan det vara nödvändigt att låna pengar, men det ska inte göras spontant – låt det vara ett beslut som du har tänkt igenom. Ställ dig frågan om du verkligen måste låna pengar. Är svaret ja kan du gå vidare och börja leta bland de alternativ som finns samtidigt som du ser över din egen ekonomi. Med en bra ekonomi är det enklare att låna pengar till goda villkor. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img