HomeUncategorizedHur tar du hand hjärtat, hjärnan, synen och ditt immunförsvar?

Hur tar du hand hjärtat, hjärnan, synen och ditt immunförsvar?

Äter du fisk och helst fet fisk minst 2-3 gånger i veckan? Tror du att du skulle kunna må bra av att komplettera med ett Omega-3 tillskott? Omega-3 är viktigt för hjärta, hjärna, syn och Vesterålens Naturprodukterna har även tillsatt D vitamin till sina Omega-3 kapslar för immunförsvaret. Kapslarna är små och lätta att svälja och ger inte någon eftersmak av fisk. Vesterålens Naturprodukter har sedan över 20 år tillbaka hjälpt människor med kosttillskotten som är svåra att få i oss. 

Fiskens roll i vår kost

Fiskens roll i vår kost

Fisken är hälsosam och en del av en mångsidig kost. Fisk innehåller rikligt med proteiner, som i sin tur även innehåller aminosyror som är nödvändiga för oss människor. Andra viktiga näringsämnen är mineraler och vitaminer (A-, E- och B-vitaminer). Det finns mycket icke- mättat fett i fisk, som är bra för vår hälsa. Andelen mättat fett är liten. Fisken innehåller även näringsmässigt viktiga ämnen som kalium, kalcium, fosfor, selen och zink. Kalcium finns främst i benen.

Eftersom fisk är lättsmält mat, då köttet innehåller mindre bindvävnad än kött från andra djur, kan det vara behagligare för kroppen att bryta ned den. Fiskfetter minskar även risken för att bli sjuk i hjärt och kärlsjukdomar. Fiskfett hjälper även till att främja utvecklingen av hjärnan, det centrala nervsystemet och synen.

Fisk sägs även förebygga vissa cancersorter och en riklig konsumtion av fisk bidrar till att sänka blodtrycket. När det gäller D vitamin är fisk överlägset den största D-vitaminkällan i vår kost.

Var hittar man fleromättat fett?

Omega-3-fett finns i exempelvis

 • Fet fisk som lax, makrill, sill och sardiner (innehåller EPA och DHA)
 • Vissa alger (innehåller EPA och DHA)
 • Rapsolja och matfetter gjorda på rapsolja
 • Valnötter.

Omega-6-fett finns i exempelvis

 • Majsolja
 • Solrosolja, sojaolja
 • Sesamfrö och sesamfröolja
 • Rapsolja

Skillnaden mellan omega-3 och omega-6? 

Omega-3 och omega-6 är fettsyror som båda spelar viktiga roller för kroppens funktioner. Omega-6 får du relativt enkelt i dig via maten, då den västerländska kosten är rik på livsmedel som innehåller omega-6. Det är ofta en större utmaning att få i dig tillräckligt med omega-3, som du främst får i dig via fet fisk.

Hur kan man få i sig omega 3?

Hur kan man få i sig omega 3?

Ibland behöver vi få i oss dessa genom naturprodukter och kosttillskott. Omega-3 hjälper dig att ta hand om hjärta, hjärna, synen och immunförsvaret på en och samma gång. Detta med sina essentiella fettsyror som kroppen behöver för sina viktiga vitala funktioner. Kroppen kan nämligen inte själv producera dessa fettsyror så dom måste tillföras via kosten.

Om du vet att du äter fet fisk och övrig mat som är rik på Omega-3 flera gånger i veckan så kan du vara trygg med att du får i dig rätt mängd. Känner du att du skulle behöva komplettera med ett riktigt bra och kvalitativt Omega-3 tillskott kan du testa Fritt Flyt. Då får du omega-3 som är bra för hjärta, hjärna och syn i små kapslar som är lätta att svälja. Oljan är dessutom tillsatt med D vitamin förutom EPA och DHA, som är viktigt för ditt immunförsvar.

Grundades i Nordnorge

Vesterålens Naturprodukter grundades i Nordnorge för över 20 år sedan och har sedan dess försett den nordiska marknaden med högkvalitativ Omega-3. Huvudprodukten är Fritt Flyt.

Företaget erbjuder abonnemang av sina produkter. När det gäller förbrukningsvaror brukar det vara skönt att veta att de kommer i brevlådan helt i rätt tid. Om man inte är bra på framförhållning när det gäller att komma ihåg köpa sina förbrukningsvaror är det fantastiskt skönt när de dyker upp själva.

Som abonnent får du:

 • Lägsta pris
 • Portofri leverering
 • Ingen bindningstid
 • Leverans direkt hem i brevlådan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img