Home Hälsa Är det dåligt att duscha kallt varje dag?

Är det dåligt att duscha kallt varje dag?

0
Är det dåligt att duscha kallt varje dag?

Kontrollgruppen fick bara njuta av en varm dusch. Det finns bevis för att exponering för höga vattentemperaturer – som bad, jacuzzi och varma duschar – kan minska mäns fertilitet. Deltagarna ombads att följa detta protokoll i en månad. Ändå har många frestats att ta till sig vanan eftersom det har många påstådda hälsofördelar att vara nedsänkt i kallt vatten, både fysiskt och mentalt.

Forskare har funnit att isiga duschar kan stärka immunförsvaret och göra dig mer motståndskraftig mot sjukdomar. kalla duschar kan ge många viktiga fördelar, bland annat muskelåterhämtning, återfuktning av hud och hår och ökad blodcirkulation.

Tips: Förutom att kallduscha så är det mycket bra för kroppen och äta hälsosammare antingen med en juice diet eller helt enkelt äta mer grönsaker.

Varför är kalla duschar dåliga för dig?

Och jag förstår att när det gäller kallduschar är smärta lite av poängen när du darrar i båset, du tränar dig själv att effektivt hantera din inre reaktion på en omgivande värld av smärta. Och vem vet om något av detta hade varit möjligt om jag hade tvingats fokusera på att hantera den utsökta smärta som gör kallduschar attraktiva. Känn inte att du måste ta en kalldusch varje dag, du kan gradvis bygga upp det som känns mest bekvämt. Kalla duschar leder till ett högre antal vita blodkroppar som cirkulerar i hela kroppen, vilket aldrig är något dåligt.

Tips: Läs om varför du bör äta hälsosammare här!

Källa: